Raspust iz snova

Sportske radionice

Škola sporta je važan deo programa, jer pored rekreativnog, društvenog i obrazovnog karaktera, ima i poseban značaj za zdravstveni razvoj dece. Takođe, pored toga što deci koja već treniraju neki sport i dostigla su određeni nivo pruža mogućnost da usvarše svoje sportske veštine, ove radionice su dobra baza za otkrivanje novih mladih talenata i njihovo blagovremeno usmeravanje.

U školi sporta, deca razvijaju timski duh, odnos prema igri i ostalim učesnicima, a kao sastavni deo programa, u pravoj sportskoj atmosferi odigravaju se turniri, u kojima učestvuju svi polaznici – kao deo tima ili podrška sa tribina.

Posebno zanimljiv sport koji je od ove godine u ponudi je ATLETIKA koja nije  jedini bazični sport, ali samo je ona kraljica sportova i kao takva, pravi je odgovor na pitanje kojim sportom dete treba da se bavi u najmlađem uzrastu. Svi njihovi prirodni pokreti kao trčanje i skakanje, ovde su razvijani i usmeravani. Savladavanjem i usavršavanjem osnovnih kretanja, dete će imati osnovu za zdravo i pravilno razvijanje i predispoziciju za bilo koji sport. Kroz različite programe, kao što je Kids’ Athletics, deca prolaze kroz lakše i teže motoričke poligone, koji su sastavljeni od prepona različitih visina, stepera, obruča, agilnih merdevina i mnogih drugih rekvizita, imaju najrazličitije zadatke koji podrazumevaju različite načine trčanja : sprint, trčanje po strain, trčanje unazad, trčanje na prstima, na petama i kretanja: četvoronoške unazad i unapred, okretanjem iz ležećeg stave, kretanje samo uz pomoć ruku ili nogu.

U „MOM KAMPU“ deci su od sportova takođe u ponudi: fudbal, košarka, odbojka, ples, borilačke veštine (krav maga, tekvondo i aikido), a u okviru slobodnih aktivnosti koje se odvijaju u popodnevnim časovima sva deca će moći da se oprobaju i u badmintonu, streljaštvu i stonom tenisu.

Kopaonik
7. - 13. i 13. – 19. jul 2020.
Srebrnac
19. – 25. jul 2020.
hotel "Srebrna lisica"
Prijavite se